sidhuvud_mobil

OS inspirerar...

Tro det eller ej men det är 30 år sedan jag stod på ett par längdskidor senast. Den gången befann jag mig mitt uppe på ett fjäll norr om Grövelsjön. Drogs fram med hjälp av skoter och när det plötsligt började luta aningen utför var det bara att vika av från leden för att inte köra in i ekipaget framför. Det som hände därefter minns jag som en dimma av yrande snö, skidan skar ner, jag flög, pappa körde vidare och mamma försökte få hejd på pappa.

Med ansiktet fullt med snö kunde jag se att ena bindningen satt kvar på pjäxan men inte resten av skidan och den andra skidan hade helt gått av. Jag har nog aldrig varit lyckligare och övertygade mina föräldrar om att min skidkarriär härmed var över och de behövde absolut inte köpa några nya. Jag har fortfarande inte några egna skidor men antagligen inspirerad av all skidåkning på TV blev jag sugen att ta reda på om det fortfarande är så ohyggligt urbota trist som jag mindes det. Med två par strumpor och ett par raggsockor fick makens tre storlekar för stora pjäxor duga. Spåret på ängen bredvid fick tjänstgöra som försöksområde. Efter ett varv på uppskattningsvis 350 meter avslutades testet och jag kan nöjt konstatera att det räcker med att göra ett nytt försök om 30 år.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cilla & Camilla » Inredning, design, mat & välmående:  ”Mexiko låter också varmt och skönt, klart vi kommer. Ska bara klura ut hur vi få..”

  • Karin Jondelius » Inredning, design, mat & välmående:  ”Hade ju varit kul när ni är på min hemmaplan. Men, själv är jag i Mexiko. Kan ni..”

  • Robert J » Ettårsdag = rabatt:  ”Grattis på födelsedagen!”

  • Patrik Sjöberg » Ettårsdag = rabatt:  ”Hahaha!!!, hoppas flera fattar den sista kommentaren om ”internetaffär”!! ”

  • Den goda vännen » ...48, 49, 50!:  ”Var sååå mysigt att ha er här och hoppas det var den första men inte sista Kram..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln