sidhuvud_mobil

Kvitter som kvittar

Vaknade tidigt i morse långt innan klockan fått tillåtelse att börja härja. Antagligen berodde det på solljus som helt skoningslöst trotsade mörkläggningsgardinen och ändå letade sig in i rummet. Antagligen berodde det också på de två miljoner fåglar som kvittrade infernaliskt där utanför det öppna fönstret. Kände efter en stund att en liten sjuåring visst smugit sig in under natten och jag låg alldeles blickstill för att få njuta av den sköna sängen ett litet tag till. Plötsligt hör jag honom säga:
-Mamma, jag tror det är en svartvit flugsnappare som sjunger därute!
-What!?!
Jag vet hur svanar ser ut! Och hackspettar. Eller i fall när en hackspett beter sig så som en hackspett brukar, då kan jag räkna ut vad det är. Sen är det i princip stopp.
När min femåring var blott tre år pekade en vän på en fågel och sa:
-Titta, där flyger en fågel!
Ungen svarade utan att tveka:
-Jag tror det är en tornseglare!
-What!?!
Jag tror att det satt sina spår att umgås med en mormor som sedan barnsben haft ett för husbehov lagom stort ornitologintresse.

Etiketter: fåglar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cilla & Camilla » Inredning, design, mat & välmående:  ”Mexiko låter också varmt och skönt, klart vi kommer. Ska bara klura ut hur vi få..”

  • Karin Jondelius » Inredning, design, mat & välmående:  ”Hade ju varit kul när ni är på min hemmaplan. Men, själv är jag i Mexiko. Kan ni..”

  • Robert J » Ettårsdag = rabatt:  ”Grattis på födelsedagen!”

  • Patrik Sjöberg » Ettårsdag = rabatt:  ”Hahaha!!!, hoppas flera fattar den sista kommentaren om ”internetaffär”!! ”

  • Den goda vännen » ...48, 49, 50!:  ”Var sååå mysigt att ha er här och hoppas det var den första men inte sista Kram..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln