sidhuvud_mobil

Gurkfarmor!

Förstår att det är många av er som undrar hur det går med gurkan. Och så här ligger det till. Den 6 juni på självaste nationaldagen (tillika stora fönstertvättardagen) kom gurkans gammelmormor på besök. Inte heller hon visste att det var fönstertvättardag och tittade lite plikttroget på de glänsande fönstren. Sen intresserade hon sig mer för gurkplantan och frågade glatt om vi sett att det kommit fram en liten gurka?
-What! Svarade jag. Lite för fort för att kunna reparera det faktum att jag faktiskt inte hade en aning om att den lilla fyra centimeter stora gurkan fötts. Därav har vi inget direkt födelsedatum fastställt. Dagarna som följde kollade vi till lillgurkan och småsjöng lite för den när andan föll på.

När jag kom hem sent en kväll förra veckan frågade jag om gurkan fått vatten och om barnen fått mat. Själva ordningsföljden på frågeställningen genererade ett litet himlande med ögonen det såg jag nog men det läts bero. Gurkan hade fått både vatten och även lite müsli av femåringen!?!

När jag för några dagar sedan skulle kolla tillväxten hos gurkan så hittade jag den inte. På inte helt underbyggda grunder trodde jag att femåringen (som älskar grönsaker) (på riktigt) helt enkelt inte kunnat hålla fingrarna borta utan helt sonika ätit upp den. Tänkte inte mer på saken utan hoppades att det skulle komma fler och fortsatte vattna den nu monstruösa växten i vår matsal.

Varje gång vid vattning har jag småkikat lite om det skulle komma någon mer liten gurka och (det här är sant) när jag plötsligt såg den ryggade jag tillbaka! Lite skrämd vid första anblick om att det såg ut som en kokong där det bodde en gigantisk insekt av något slag. Den är inte helt lik gurkor i affären och naturligtvis har jag sett hemodlade gurkor förut men att det nu finns en hemma hos oss var jag inte beredd på. I tanken tog jag snabbt tillbaka alla outtalade anklagelser om gurktjuvar och följer nu med spänning tillväxten av vår nya familjemedlem. Glad midsommar önskar Cilla & Camilla

Etiketter: gurka

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Cilla & Camilla » Inredning, design, mat & välmående:  ”Mexiko låter också varmt och skönt, klart vi kommer. Ska bara klura ut hur vi få..”

  • Karin Jondelius » Inredning, design, mat & välmående:  ”Hade ju varit kul när ni är på min hemmaplan. Men, själv är jag i Mexiko. Kan ni..”

  • Robert J » Ettårsdag = rabatt:  ”Grattis på födelsedagen!”

  • Patrik Sjöberg » Ettårsdag = rabatt:  ”Hahaha!!!, hoppas flera fattar den sista kommentaren om ”internetaffär”!! ”

  • Den goda vännen » ...48, 49, 50!:  ”Var sååå mysigt att ha er här och hoppas det var den första men inte sista Kram..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln