sidhuvud_mobil

Gurkan!

Så hur gick det med gurkan? Jo, det blev en alldeles fullt frisk och mogen gurka. Visste inte riktigt när och hur den skulle skördas så medan jag var ute med Åke så lade jag en kudde under den så att den inte bara skulle trilla ner och känna sig helt oälskad under "förlossningen". Eftersom inget hände blev till slut typ kjejsarsnitt med hjälp av sax. Vi mätte och vägde (395 gram, 22 cm) och räknade fingrar och tår (noll) sen börjar man undra hur man bäst förädlar denna raritet. 6 cm fick bli stora bitar, 7 cm fick bli små och medelstora bitar, resten fick bli tzatziki. Till detta inhandlades revbensspjäll, glaze, bbq-sås, potatisgratäng, tomater, fetaost, majskolvar, grekisk yoghurt, vitlök, salt, peppar och ett fint rödvin. Så skön känsla att i dessa tider vara ekologiskt självförsörjande!

Etiketter: gurka

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Den goda vännen » ...48, 49, 50!:  ”Var sååå mysigt att ha er här och hoppas det var den första men inte sista Kram..”

  • Kerstin » Semesterminne #4:  ”Håller med dig till 100% skräckupplevelse. Aldrig mer dit. ”

  • Annica » Cykelvasan LIVE #4:  ”Blir nog så om ni bubblar ikväll.”

  • Karin » Om gurka och GDPR:  ”Du måste binda upp den”

  • Snna » Och vinnaren är...:  ”Tusen tack Aldrig vunnit nåt förut så lyckan är total ”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln